Saturday, April 24, 2010

Same ke??


haa kali ni nak cakap pasal betol ke suara kite dengan anya (kakak no 2) same?boleh tahan ramai jugak la yang kate suare kitorang berdua same..tapi same die bukan selalu die macam tibe tibe..mcam bile kitrg berdue tengah cakap"eh eh suare korang lebih kurang la"haa mcm tula (faham tak?) :) tapi kitorang sendiri tak sedar yang suara kitorang same..tapi bile record suara masing masing..dengar balik..ade la gak same die..(haih~)

jom tengok sebahagian orang yang cakap suara kitorang lebih kurang..antaranya ialah..jeng jeng :

1)maze -"ha'ala..bile kite dgr byak kali suare awk dengan anya same..tapi dlm telipon jela.."

2)housemates -kite : "korang2 cube dengar suara anya ni..same tak dengan suare kite?"
             housemates : "suara korang memang samela..tapi anya mcm kasar sikit"

3)mak - "dik(panggilan utk anya) kat mane?nanti keluar pukol berapa?..bla bla bla.."mak konfiden je tu anya yg tengah cakap..padahal tu kite -_-" tapi kite pon relaks je menyamar..tanpa rase bersalah sikit pon sbb malas nak pas telifon kat anya..hee :P

5)kawan kawan sekolah - "kadang kadang tu kite konpius..awak ke anya yang tengah bercakap"..
ok fine -_-

6)abg azrol(kapten) - ni paling best..mase tu die duduk depan sebelah kak aiza(driver)..kite dengan anya duduk kat belakang..otw nak pergi makan seafood ni..yummm!(bertakung air liur )ok ok sambung balik..lepastu kite dengan anya relak je la kan borak borak dekat belakang dengan bingitnye..haha..lepastu tibe tibe je abg azrol cakap"eeeeeeeee aku konpius la!aku rase aku dengar ade dua orang nasrina kat belakang ni..macam byk sangat je suare nasrina..suare korang same gile..pening la!"hahaha padan muke.. :')

7)abg pojie - first time cakap..selame ni malu2 ayam..haha.."ermm agak same la suare korang..tapi anya tak cakap laju macam syafiqah cakap"ok kite mengaku anya memang lembab serba serbi..haha :P

tapi bile dipikir pikirkan best jugak la ada suare yang "agak same" ni..sebab kadang kadang tu..bile sape sape kawan call...tapi x sempat nak angkat atau malas nak angkat..suruh je anya jawabkan..yang best tu diorang percaye je tu kite..muahaha..begitulah juga sebaliknye dengan kawan kawan anya..sori..hee~ :P



 suara kitorang copy paste ke?
(eeee geramnye tgk diorang berdue ni!mmg harus dipijak2..lepastu campak kt lantai..sbb comel saaagaaattttttt!!!!)hehe :P





ayat tetibe : cube korang dengar suara linda onn dengan scha alyahya..sebijik gile..

6 Comments:

  1. Irah Aizi said...
    eh? ade ke kite ckp mcm tu???? hmmm....

    kite pn pernah tertipu byk kali..
    "helo..ha! awk!"
    "maze, ni anya la.."
    "eh?? *malu*..owh..ok"

    o_____oap
    Nas said...
    sore mak po same!!!!
    HaNiM PoSh said...
    suara aku sama gak!!
    kwn2 ckp muka semua lain2..tapi suara sama..mcm adik beradik abah semua sama..kotak suara yg sama..muahahaha
    mugiwara said...
    serius!

    aku rasa macam bergema je kat belakang.

    macam nas bercakap sorang sorang pun ada...

    hahahaa!!!
    sya said...
    hanim yg perasan posh:aahhh semua same la..kesimpulannye.."family suare sameeee" kuikui :D

    kapten:hahaha!aritu nmpk gak la muke mcm tensen je dduk depan tu..sbb byk kali gak saound ckp suare same..muahaha... >:)
    sya said...
    maze:haih..cmne nk suare lain ek?operate?haha :P

    anya:knp aku mesti kena same dgn ko anyaaa!!!ni mesti sbb kes kau sayang aku sgt la ni kan..ngeh ngeh :P

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates